Cursussen
   

 

Home
Docenten
Cursussen
Groepscursus
Intensieve cursus
Business Chinese
Chinees voor kinderen
Chinees voor adoptie
Chinees op reis
HSK training
Workshops
Chinees leren in China
Huiswerk
Referenties
Prijzen
Contact
Reacties
Nieuws
Chineesleren Weekly
Links
Aanmelden
Algemene Voorwaarden

 
 Achtergrond

Mandarijn Chinees is met meer dan een miljard sprekers wereldwijd de grootste taal wat betreft native speakers.

Mandarijn Chinees is een taal die de laatste tijd sterk aan populariteit aan het winnen is. Dit is met name het gevolg van de opkomst van China als economische grootmacht. Als gevolg van de grote mogelijkheden die China op economisch terrein biedt, gaan steeds meer mensen Chinees leren. Met name in de Verenigde Staten en Frankrijk begint men ook op scholen Chinese les te geven.

Wist u dat in 2004 over de hele wereld ruim 30 miljoen mensen Chinees aan het leren waren?

"Chinees leren goed voor je loopbaan"

De taal

Chinees is voor westerlingen die gewend zijn aan Europese talen een moeilijke taal. Toon en ritme zijn van groot belang in de uitspraak. Een woord kan worden uitgesproken met 4 verschillende tonen en heeft dan 4 verschillende betekenissen.

Ook het schrift is niet gebaseerd op letters, maar op karakters (een soort pictogrammen), waarvan er enkele duizenden bestaan. Om een krant te kunnen lezen moet men ongeveer 3000 karakters kennen. Hoogopgeleide Chinezen kennen ca. 9000 karakters.

In China wordt de zogenaamde vereenvoudigde schrijfwijze van de karakters gebruikt, terwijl in Taiwan, Honkong en Macau de traditionele schrijfwijze gehanteerd wordt.

De lessen
Cursussen zijn mogelijk op verschillende niveau's:

Tijdens de lessen zal ook aandacht besteed worden aan de cultuur van China en Taiwan. Ook zullen de verschillende schrijfwijzen van de karakters (vereenvoudigd of traditioneel) besproken worden.

Voorbeelden van huiswerk van de cursisten vindt u hier!

Om een taal goed te leren is oefening van groot belang. Daarom is het van belang kleine groepen te hanteren waardoor ieder voldoende persoonlijke aandacht kan krijgen. De cursussen worden op individuele basis of in groepen van maximaal 7 personen gegeven.

Tijdens de cursussen wordt gebruik gemaakt worden van audiovisueel materiaal.

Voor meer informatie stuur een email naar info@chineesleren.net of meld u meteen aan.

 
 
   
 
[Start]